JUL JUL HÄRLIGA JUL!!!

Nu när julen står på vår farstu och knackar på så har vi här på starpiece tänkt och gnuggat våra genilökar och kommit fram till några riktigt härliga recept. Så varsegoda ta fram degen och kavlarna för här ska bakas!!!:)



          
/Miss Nobody

Bakning 3

APRIKOSMARMELAD ca 2 burkar.

1 påse (250 g) torkade aprikoser.

5 dl vatten.

2 1/2 dl socker.

   Lägg aprikoserna i vattnet i en form med hög kant.Låt dem stå några timmar.Blanda i sockret.Koka aprikosblandningen,högsta efelt i 8-10 min.Häll denna i en matbredare eller mixer och kör tills marmeladen blir finfördelad.Häll upp aprikosmarmeladen på burkar och förvara dem i kylskåp.

   Och detta var marmeladen det varsegoda!!!  mums mums... 
/Miss Nobody

Bakning 2

CHOKLADMOUSSE 4 port

125 g mörk blockchoklad.

1 msk margarin eller smör.

4 ägg.

1 msk rom eller konjak.

ev mandarinklyftor.

Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i en skål tillsmans med matfettet. Hetta upp chokladen,högsta efekt i 1 1/2 -2 min.Rör om efter halva tiden.Dela äggen.Vispa ner gulorna och spriten i blockchokladen.Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner dem i chokladblandningen. Lägg upp moussen i 4 portionsskålar.Låt dem stå kallt i ett par timmar.Garnera ev med mandarinklyftor före serveringen.

Detta var moussen varsegoda. Mums mums... 
/Miss Nobody

Bakning 1

yes snart jul och vi på starpiecebloggen kommer här med ett litet tips till julbaket...ps.mumsigt som tusan...

          MINTKYSSAR ca 50 st:
 
 4 dl florsocker.
 
 1 dl vatten.

 1/4 tsk ättiksprit.

 5-7 droppar pepparmyntsolja.

 75 g mörk blockchoklad.

     OCH NU ÖVER TILL SJÄLVA BAKNINGEN...

 Blanda sockret,vattnet och ättikspriten i en form med hög kant.
    koka sockerlagen tills den håller trådprovet, ca 115 grader,högsta effekt i 7-8 min.  (trådprovet:Doppa tummen och pekfingret i lite kallt vatten.Ta en droppe sockerlag mellan fingrarna.Skilj dom åt några gånger.Sockerlagen skall då bilda små samanhängande trådar.) Man kan nartuligtvis också mäta sockerlagens temperatur med en hushållstermometer.Tillsätt pepparmyntsoljan och arbeta massan tills den är slät,smidig och ganska fast.Klicka med hjälp av en sked ut massan på lätt oljat smörgåspapper. Tips!Blir massan för fast: låt formen stå några sekunder i microvågsugnen på full effekt. Då smälter massan igen. Låt karamellerna stelna på pappret.
   Smält blockchokladen i en form, högste effekt i 2-3 min.Granera varje "kyss" med en liten klick choklad.Låt dem stelna...


     DET VAR DET DET HOPPAS DET SMAKAR GOTT!!!!:)  
/Miss Nobody
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!