Bakning 2
CHOKLADMOUSSE 4 port
125 g mörk blockchoklad.
1 msk margarin eller smör.
4 ägg.
1 msk rom eller konjak.
ev mandarinklyftor.
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i en skål tillsmans med matfettet. Hetta upp chokladen,högsta efekt i 1 1/2 -2 min.Rör om efter halva tiden.Dela äggen.Vispa ner gulorna och spriten i blockchokladen.Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner dem i chokladblandningen. Lägg upp moussen i 4 portionsskålar.Låt dem stå kallt i ett par timmar.Garnera ev med mandarinklyftor före serveringen.
Detta var moussen varsegoda. Mums mums...
125 g mörk blockchoklad.
1 msk margarin eller smör.
4 ägg.
1 msk rom eller konjak.
ev mandarinklyftor.
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i en skål tillsmans med matfettet. Hetta upp chokladen,högsta efekt i 1 1/2 -2 min.Rör om efter halva tiden.Dela äggen.Vispa ner gulorna och spriten i blockchokladen.Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner dem i chokladblandningen. Lägg upp moussen i 4 portionsskålar.Låt dem stå kallt i ett par timmar.Garnera ev med mandarinklyftor före serveringen.
Detta var moussen varsegoda. Mums mums...
/Miss Nobody
Postat av: Gilbert
2009-12-18 / 15:48:04
gooooootttt
Kommentera här!