Bakning 1
yes snart jul och vi på starpiecebloggen kommer här med ett litet tips till julbaket...ps.mumsigt som tusan...
MINTKYSSAR ca 50 st:
4 dl florsocker.
1 dl vatten.
1/4 tsk ättiksprit.
5-7 droppar pepparmyntsolja.
75 g mörk blockchoklad.
OCH NU ÖVER TILL SJÄLVA BAKNINGEN...
Blanda sockret,vattnet och ättikspriten i en form med hög kant.
koka sockerlagen tills den håller trådprovet, ca 115 grader,högsta effekt i 7-8 min. (trådprovet:Doppa tummen och pekfingret i lite kallt vatten.Ta en droppe sockerlag mellan fingrarna.Skilj dom åt några gånger.Sockerlagen skall då bilda små samanhängande trådar.) Man kan nartuligtvis också mäta sockerlagens temperatur med en hushållstermometer.Tillsätt pepparmyntsoljan och arbeta massan tills den är slät,smidig och ganska fast.Klicka med hjälp av en sked ut massan på lätt oljat smörgåspapper. Tips!Blir massan för fast: låt formen stå några sekunder i microvågsugnen på full effekt. Då smälter massan igen. Låt karamellerna stelna på pappret.
Smält blockchokladen i en form, högste effekt i 2-3 min.Granera varje "kyss" med en liten klick choklad.Låt dem stelna...
DET VAR DET DET HOPPAS DET SMAKAR GOTT!!!!:)
MINTKYSSAR ca 50 st:
4 dl florsocker.
1 dl vatten.
1/4 tsk ättiksprit.
5-7 droppar pepparmyntsolja.
75 g mörk blockchoklad.
OCH NU ÖVER TILL SJÄLVA BAKNINGEN...
Blanda sockret,vattnet och ättikspriten i en form med hög kant.
koka sockerlagen tills den håller trådprovet, ca 115 grader,högsta effekt i 7-8 min. (trådprovet:Doppa tummen och pekfingret i lite kallt vatten.Ta en droppe sockerlag mellan fingrarna.Skilj dom åt några gånger.Sockerlagen skall då bilda små samanhängande trådar.) Man kan nartuligtvis också mäta sockerlagens temperatur med en hushållstermometer.Tillsätt pepparmyntsoljan och arbeta massan tills den är slät,smidig och ganska fast.Klicka med hjälp av en sked ut massan på lätt oljat smörgåspapper. Tips!Blir massan för fast: låt formen stå några sekunder i microvågsugnen på full effekt. Då smälter massan igen. Låt karamellerna stelna på pappret.
Smält blockchokladen i en form, högste effekt i 2-3 min.Granera varje "kyss" med en liten klick choklad.Låt dem stelna...
DET VAR DET DET HOPPAS DET SMAKAR GOTT!!!!:)
/Miss Nobody
Postat av: Emma, din kusin
2009-12-18 / 12:07:04
mumse gott gott
Kommentera här!